Laakdal debuteert met overwinning op Waregem

Kampioenschap - 28 september 2022

Laakdal mocht het seizoen aftrappen met een verre verplaatsing naar Waregem, altijd een wedstrijd waarnaar uitgekeken wordt! Ook deze keer was het duidelijk dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren, de rivaliteit was enorm.

Van bij de kick-off was dit al duidelijk, Waregem ontving de bal en kwam meteen onder druk te staan van Laakdal in hun eigen helft. De kempenaren gaven geen meter prijs in verdediging en elke kick werd geneutraliseerd door de achterlijn van Laakdal. De bal ging heen en weer tussen beide ploegen en Waregem moest meermaals fouten maken om Laakdal af te stoppen, toch kon hier geen profijt uit gehaald worden. De gretigheid bij Laakdal speelde hen parten en ook hier werden regelmatig fouten gemaakt waardoor Waregem de druk kon verlichten, maar nooit kon dreigen. De eerste helft was vooral in het voordeel van Laakdal, veel balbezit kon niet verzilverd worden in punten tot halverwege de eerste helft.

Na blijvende druk naderden de Kempenaren opnieuw tot aan de try lijn van Waregem, de bal ging vanuit een ruck naar Puneet Paramjit die een opening vond in de verdediging en niet te stoppen was voor de eerste try van de match. Hierdoor vond Laakdal wat beter zijn ritme en kon de druk na de kick-off opgevoerd worden. Waregem bleef gedwongen door met fouten Laakdal af te stoppen en bleef dus in zijn eigen helft gedrukt,

Vanuit een line-out dichtbij de 5 meter van Waregem gooide Tibo Pieters, die vorige week nog debuteerde op de hooker, de bal naar Robbe Horemans. Laakdal wou een maul opzetten, maar Waregem gebruikte hun gekende tactiek om niet deel te nemen. Hier was op geanticipeerd en duwde het pack van Laakdal Robbe Horemans over de try-lijn en scoorde de 2e try van de match.

In de 2e helft van de wedstrijd kwam Waregem meer op ritme, het kon al eens dreigen maar kwam nooit echt dichtbij. De wedstrijd kabbelde verder met wisselend balbezit voor beide ploegen. Laakdal begon meer de backs te lanceren, hier debuteerde Stan Ghoos voor zijn eerste wedstrijd op de outside center naast Arno Vankrunkelsven. Dit bleek een goede combinatie te zijn om van het vermoeide Waregem te profiteren, door de bal snel door de handen te laten gaan kwam Lukas Meynen op snelheid in balbezit op de wing en ging moeiteloos richting tryzone, opnieuw een try voor Laakdal.

Waregem herpakte zich hierna helemaal, het drukte Laakdal in zijn eigen helft en kon profiteren om dicht bij de trylijn te kruipen.
Het vele balbezit en aanvallen had Laakdal in slaap gewiegd en hierdoor werd de verdediging wat lakser. Waregem rook de trylijn en ging met pick up and go’s er op en er over. De eerste try voor Waregem was een feit, maar het zou ook de laatste zijn.

Na wat wissels en wakker geschud door de try van Waregem kwam de aanval van Laakdal op kruissnelheid. Meermaals kwam er een doorbraak maar kon het niet afgemaakt worden. Waregem gaf zich duidelijk niet zonder slag of stoot gewonnen en bleef sterk verdedigen. Opnieuw waren het de backs die met de verlossing kwamen. Robin Peys vuurde als flyhalf zijn backs aan en na de bal uit te spelen kreeg Lukas Meynen de bal, hij danste voorbij de verdediging van Waregem en kon opnieuw neerdrukken voor zijn 2e try van de match.

Zeker van de overwinning in de laatste tien minuten gooide Laakdal opnieuw een debutant in de strijd, Ben hufkens maakte zijn opwachting op de flanker en stopte eigenhandig een doorbraak van Waregem na een scrum.

De wedstrijd naderde zijn einde toen Waregem de bal open speelde, bijna leek het of ze gingen doorbreken, tot Stan Ghoos een interceptie kon verzilveren met een try.

Na de conversie floot de ref de wedstijd ten einde.

Eindstand 7-27

Robbe Horemans/Laakdal
(foto RC Laakdal)

Archives Breves

Mais aussi... - Des Gazelles du DRC en tournage avec la célèbre Amy Sonck

Mais aussi... - Quatre Belges titulaires avec le Stade Villeneuvois en Elite 1

Mais aussi... - La date du Belgian Beach Rugby 2023 est connue

Championnat - Désignations des commissaires 3 décembre

Mais aussi... - Grande première World Rugby pour Adèle Robert

Championnat - Désignations des commissaires 27 novembre

Mais aussi... - Romain Pinte dans l’équipe-type de Super Cup

Rugby à 7 - Gaspard Lalli MVP de l’étape finale du Supersevens

Championnat - Désignations des commissaires 20 novembre

Mais aussi... - Catteau, Vandecauter et Robert au sifflet à Lausanne

Championnat - Désignations des commissaires 13 novembre

Mais aussi... - 21 participants au deuxième entraînement du projet Melting Drop à Namur

Championnat - Désignations des commissaires 6 novembre

Championnat - Désignations des commissaires 29-30 octobre

Mais aussi... - Premier week-end de formation MSED ces 22 et 23 octobre

Mais aussi... - Le Kituro et le Touch pleurent Loic Dahan

Mais aussi... - Il reste des places pour les stages du Stade Toulousain au ROC

Mais aussi... - Les arbitres se sont (enfin) retrouvés

Mais aussi... - Les commissaires pour Belgique - Portugal (ladies) et Brussels Devils - Lusitanos

Championnat - Semaine des officiels : Boitsfort et le ROC ont mis à l’honneur l’arbitre

Rugby à 7 - Trois places libres pour New York avec les Belgium Barbarians

Mais aussi... - Patrick Neuforge, ancien du Standard, a rejoint les étoiles

Championnat - Désignations des arbitres 1-2 octobre

Kampioenschap - Laakdal debuteert met overwinning op Waregem

Championnat - Désignations des commissaires 25 septembre

Mais aussi... - Les anciens de l’ASUB réunis pour un brunch

Kampioenschap - Laakdal Ladies starten hun 10 jaar bestaan met een stevige Kempische derby!

Kampioenschap - Laakdal start seizoen met vriendschappelijke match tegen Antwerpen

Championnat - Désignations des commissaires 18 septembre

Mais aussi... - MIXAR : les Hesselse Herten ont reçu une équipe irlandaise

Envie de remonter le temps dans nos archives ? Cliquez ici !