Laakdal debuteert met overwinning op Waregem

Kampioenschap - 28 september 2022

Laakdal mocht het seizoen aftrappen met een verre verplaatsing naar Waregem, altijd een wedstrijd waarnaar uitgekeken wordt! Ook deze keer was het duidelijk dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren, de rivaliteit was enorm.

Van bij de kick-off was dit al duidelijk, Waregem ontving de bal en kwam meteen onder druk te staan van Laakdal in hun eigen helft. De kempenaren gaven geen meter prijs in verdediging en elke kick werd geneutraliseerd door de achterlijn van Laakdal. De bal ging heen en weer tussen beide ploegen en Waregem moest meermaals fouten maken om Laakdal af te stoppen, toch kon hier geen profijt uit gehaald worden. De gretigheid bij Laakdal speelde hen parten en ook hier werden regelmatig fouten gemaakt waardoor Waregem de druk kon verlichten, maar nooit kon dreigen. De eerste helft was vooral in het voordeel van Laakdal, veel balbezit kon niet verzilverd worden in punten tot halverwege de eerste helft.

Na blijvende druk naderden de Kempenaren opnieuw tot aan de try lijn van Waregem, de bal ging vanuit een ruck naar Puneet Paramjit die een opening vond in de verdediging en niet te stoppen was voor de eerste try van de match. Hierdoor vond Laakdal wat beter zijn ritme en kon de druk na de kick-off opgevoerd worden. Waregem bleef gedwongen door met fouten Laakdal af te stoppen en bleef dus in zijn eigen helft gedrukt,

Vanuit een line-out dichtbij de 5 meter van Waregem gooide Tibo Pieters, die vorige week nog debuteerde op de hooker, de bal naar Robbe Horemans. Laakdal wou een maul opzetten, maar Waregem gebruikte hun gekende tactiek om niet deel te nemen. Hier was op geanticipeerd en duwde het pack van Laakdal Robbe Horemans over de try-lijn en scoorde de 2e try van de match.

In de 2e helft van de wedstrijd kwam Waregem meer op ritme, het kon al eens dreigen maar kwam nooit echt dichtbij. De wedstrijd kabbelde verder met wisselend balbezit voor beide ploegen. Laakdal begon meer de backs te lanceren, hier debuteerde Stan Ghoos voor zijn eerste wedstrijd op de outside center naast Arno Vankrunkelsven. Dit bleek een goede combinatie te zijn om van het vermoeide Waregem te profiteren, door de bal snel door de handen te laten gaan kwam Lukas Meynen op snelheid in balbezit op de wing en ging moeiteloos richting tryzone, opnieuw een try voor Laakdal.

Waregem herpakte zich hierna helemaal, het drukte Laakdal in zijn eigen helft en kon profiteren om dicht bij de trylijn te kruipen.
Het vele balbezit en aanvallen had Laakdal in slaap gewiegd en hierdoor werd de verdediging wat lakser. Waregem rook de trylijn en ging met pick up and go’s er op en er over. De eerste try voor Waregem was een feit, maar het zou ook de laatste zijn.

Na wat wissels en wakker geschud door de try van Waregem kwam de aanval van Laakdal op kruissnelheid. Meermaals kwam er een doorbraak maar kon het niet afgemaakt worden. Waregem gaf zich duidelijk niet zonder slag of stoot gewonnen en bleef sterk verdedigen. Opnieuw waren het de backs die met de verlossing kwamen. Robin Peys vuurde als flyhalf zijn backs aan en na de bal uit te spelen kreeg Lukas Meynen de bal, hij danste voorbij de verdediging van Waregem en kon opnieuw neerdrukken voor zijn 2e try van de match.

Zeker van de overwinning in de laatste tien minuten gooide Laakdal opnieuw een debutant in de strijd, Ben hufkens maakte zijn opwachting op de flanker en stopte eigenhandig een doorbraak van Waregem na een scrum.

De wedstrijd naderde zijn einde toen Waregem de bal open speelde, bijna leek het of ze gingen doorbreken, tot Stan Ghoos een interceptie kon verzilveren met een try.

Na de conversie floot de ref de wedstijd ten einde.

Eindstand 7-27

Robbe Horemans/Laakdal
(foto RC Laakdal)

Archives Breves

Mais aussi... - Soutenez le rugby féminin au Luxembourg

Mais aussi... - Le tournoi seniors du ’Trophée Delacourt’ à Calais cherche équipes belges

Rugby à 7 - Il reste 2 places à prendre pour le Bornéo 7’s avec les Belgium Barbarians

Championnat - Un centre français en renfort à Soignies

Mais aussi... - La Coupe d’Irlande pour Naïs Jaime Bouquet après le titre de championne de Belgique

Mais aussi... - Les championnats du Burundi avec les anciens maillots du Kibubu

Championnat - Entraînement féminin ouvert à toutes à Leuven le 01/02

Rugby à 7 - Ouverture des inscriptions au Brussels 7’s 2024

Mais aussi... - Le Kituro orphelin de ’Rosella’

Mais aussi... - Matias Remue à l’entraînement avec Antoine Dupont

Mais aussi... - La grande première du Ciney Rugby Club

Mais aussi... - Le Belge Constant Arnould sélectionné avec les U19 du Québec à New York

Mais aussi... - Le Tournoi International des Jeunes Jean Heirwegh 2024 les 18 et 19 mai

Équipes nationales - Paul Gérard élu MVP du Championnat d’Europe U20 2023

Mais aussi... - Nouvelle initiation de Walking Rugby ce 19 novembre

Rugby à 7 - Le Leuven 7’s de retour en avril 2024

Mais aussi... - Adèle Robert a arbitré en WXV à Dubaï

Mais aussi... - Boitsfort et Gent en deuil suite au départ de Stijn Baetens

Mais aussi... - Laurent Gaube mis à l’honneur lors des Mérites Sportifs de Mons

Rugby à 7 - Pourquoi ne pas disputer le Dubaï 7’s avec les Belgium Barbarians ?

Championnat - Adelin Mehrez de Soignies à Frameries

Championnat - Le Kituro cherche encore à renforcer ses staffs Ovalies

Championnat - Christophe Wauters T1 des ladies du Pajot

Championnat - François Stassens passe T1 de l’entente CitiBUC

Championnat - Pas de changement au coaching des Foxes de Mechelen

Championnat - L’entente CitiBUC s’inscrit en D3 Ladies

Mais aussi... - Un mois d’essai gratuit au BW Est

Championnat - Rémy Van der Elst (BUC) rejoint l’ASUB

Mais aussi... - Appel à participantes dans le cadre d’un mémoire

Rugby à 7 - Les Belgium Barbarians au Pôle Nord !

Envie de remonter le temps dans nos archives ? Cliquez ici !