Zesde wedstrijd en evenveel overwinningen dus. Een bijna perfect parcours voor La Hulpe. De ongeslagen leider in D1 liet deze 11e november niets aan het toeval over, met een uitwedstrijd op Frameries tussen de twee uitersten in de rangschikking. La Hulpe won met 3-52 en kroont zich zo tot herfstkampioen.

Hierdoor wordt de voorsprong aan de kop van het klassement trouwens steeds groter. Aangezien Dendermonde nu al 7 punten achter staat kunnen de Brabanders alvast niet meer worden ingehaald tijdens de volgende speeldag.

Reeds eerder door het oog van een naald gekropen tegen Bosvoorde en ASUB lukte het Dendermonde deze keer niet tegen Soignies. De regerend kampioen sloeg nochtans als eerste toe (8-0) maar de bezoekers dienden hen van antwoord (8-7). Ondanks het uitvallen wegens blessure van Bertrand Billi rond het half uur gingen ze door op hetzelfde ritme om zo op voorsprong te komen (8-17) en uiteindelijk te gaan rusten (13-17).

Tijdens de tweede helft behield Soignies het overwicht. Met nog twee try’s kon de winst worden veilig gesteld en bovendien de offensieve bonus. Dit succes, het vierde al op rij, brent RCS terug in positie voor de koers naar de play-offs.

Een top 4 die zich steeds verder verwijdert voor ASUB. De ploeg uit Waterloo valt immers terug naar een zesde plaats met een vierde nederlaag op rij. Deze keer was het op het veld van Kituro. waar in een redelijk gespannen match geen van de ploegen wist te scoren tijdens de eerste helft en ze de rust in gingen met een 0-0 op het scorebord. ASUB scoorde bij de hervatting dan wel de eerste (en enige) try van de wedstrijd maar Kitruo’s reactie via strafschop liet niet lang op zich wachten (3-5). En het is op het einde dat de Schaarbekenaars de overwinning nog naar zich toe weten te trekken, dankzij twee strafschoppen van Lucas Toulouze. Eindscore 9-5 !

In de rangschikking, achter het voorlopig ongenaakbare La Hulpe, begint het te spannen. Slecht 5 punten scheiden Dendermonde, ROC, Kituro en Soignies. ASUB en Bosvoorde laten dan een gaatje vallen, terwijl Frameries is verwezen naar de laatste plaats.

Ter herinnering : in een vooruitgeschoven wedstrijd op zaterdag was ROC al met een offensieve bonus gaan winnen in Bosvoorde (6-26)). Wel pas na een half uur durende stevige weerstand van de thuisploeg.

Fotospecial Kituro-ASUB (fotos Laurent Lefebvre)

D1 - 6de speeldag
Boitsfort 6-26 ROC Ottignies
Royal Kituro 9-5 ASUB Waterloo
Frameries 3-52 La Hulpe
Dendermonde 23-32 Soignies