Het succes zaterdagavond van La Hulpe tegen ASUB is dus de enige wedstrijd tijdens deze speeldag in D1waarin de thuisploeg als overwinnaar uit de bus wist te komen. De bezoekers in de andere drie wedstrijden gingen telkens met de zege op zak terug huiswaarts.

De ontmoeting tussen ROC Ottignies en Dendermonde was waarschijnlijk de confrontatie waar voor de aanvang van deze speeldag het meest naar uitgekenen werd. Nipt verslagen in Waterloo tijdens de eerste speeldag leken de mannen van ROC in staat het de huidige Belgisch kampioen best lastig te kunnen maken. En inderdaad, na de eerste minuten die weliswaar eerder in het voordeel waren van DRC, was het Ottignies dat de score opende via een strafschop door Gil Fortpied (3-0 in de 11e minuut), waarna de wedstrijd gedurende de hele eerste helft verder gelijk opging. De thuisploeg sloeg er niet in om een reeks kansen af te maken, onder andere door een aantal onhandigheden. Score bij de pauze : 3-0.

Na een tijdelijke uitsluiting bij Ottignies aan het begin van de tweede speelhelft profiteerde DRC van zijn numeriek overwicht door de eerste try te scoren via Arno Zaman (3-7). Vier minuten later, en nog steeds met een man meer maakten de Vlamingen de kloof nog groter: Nick Cording ontweek een tackle en glipte door de verdediging van de tegenstanders om te eindigen tussen de palen (3-14). En ondanks een paar sterke periodes kwam ROC niet meer terug in de wedstrijd. Een try van Ian Dumez op elf minuten van het einde en de derde succesvolle transformatie van Antoine Chancel verzekerde Dendermonde zo goed als zeker van eindwinst (3-21).

Toch gaf Ottignies niet op en lukte het hen uiteindelijk in de 74ste minuut om door te breken en te scoren via Lofty Cherifi (10-21). De ploeg van Caloni, De Molder en Eppe miste nog net aan het einde van de reguliere speeltijd een tweede try alsook het bijhorende defensieve bonuspunt, waardoor ze strandden op een score van 10-21.

Met twee overwinningen in twee wedstrijden plaatst Dendermonde zich op de tweede stek in het klassement, naast Soignies en achter Kituro. De Schaarbeekenaars behielden inderdaad hun leidersplaats na hun bezoek aan Naimette-Xhovement, waar een weeral strijdvaardig RFC Liège, net zoals een week eerder tegen DRC, zich weliswaar duchtig weerde (3-8, 8-10, 8-13) maar uiteindelijk toch met 8-21 het hoofd moest buigen.

Soignies heeft van zijn kant eveneens bevestigd, na hun overwinning op de eerste speeldag, door winst tegen Frameries en verzekerde zich zo tegelijkertijd ook van de trofee Catteau-Graci. Waar Frameries bij aanvang van het seizoen nog enigzins teleurstelde konden de zwart-gelen hun thuispubliek toch weer een beetje geruststellen door tot aan het einde van een gespannen eerste helft eerst de score te hebben aangevoerd met 3-0. Vervolgens moesten zij dan toch het onderspit delven tegen een Soignies dat er in sloeg om het wedstrijdverloop volledig om te keren naar 3-3, 3-6 en vervolgens 3-13. Wat ook de eindscore was.

fotospecial ROC-Dendermonde (fotos Sportkipik.be)

fotospecial Frameries-Soignies (fotos Vincent Lheureux)